Glow Lichtkunstfestival Eindhoven

 

Dit is een vervolg op “Eindhoven, het Van Abbemuseum”

Na het avondeten bij Le Connaisseur in de binnenstad (aanrader!) gaan we met statieven, cameratassen en paraplu’s op pad om de route van lichtkunstfestival Glow te lopen. Het is bar slecht weer, het regent vrijwel de hele route van meer dan zes kilometer. Het is de laatste avond van het evenement dat een week lang gehouden wordt in hartje Eindhoven. Zo’n vijftig kunstenaars bieden met lichtinstallaties en lichtprojecties de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. Voor ons fotografen is het natuurlijk een prachtig evenement om vast te leggen! Het is niet te doen om in de drukte in de straten in Eindhoven met een groep van acht mensen bij elkaar te blijven. Ik ga op pad met mijn zus Annemarie; we hebben een groep op Whatsapp aangemaakt om elkaar weer terug te kunnen vinden aan het eind van de route.

Vanwege het bar slechte weer besluiten we om samen te werken om de licht-kunstwerken van Glow vast te leggen. Ik bediende de camera, en Annemarie de paraplu’s. We zochten samen de onderwerpen uit en overlegden over de camera instellingen. Bekijk hieronder het resultaat van onze co-productie 🙂

Het centrale punt van Glow is Luminairie De Cagna.

“En dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht.” Dat licht brandt in Eindhoven. En hoe!

De Luminarie De Cagna is een prachtig en indrukwekkend bouwwerk van licht. Op de laatste avond zou daar een spectaculair feest plaats vinden omdat Glow tien jaar bestaat. In verband met de afschuwelijke gebeurtenissen in Parijs de avond ervoor, paste de organisatie het programma aan. Om half een ’s nachts, wij waren toen al onderweg naar huis, is er een minuut stilte gehouden ter herdenking van de slachtoffers in Parijs. Een mooi gebaar.

Dit is de Lithographic World, een van de eerste projecten waar we het statief uitklapten.  Mooi om te zien, maar wat ons ook erg opviel was de lichtshow van Eindhoven zelf. Sommige mensen noemen dat lichtvervuiling, je zou het ook de ‘oranje nacht’ kunnen noemen in plaats van het ‘blauwe uur’.

Ondanks de regen waren er toch heel erg veel mensen op de been in Eindhoven. Zo veel, dat bij enkele attracties een omroeper stond om te waarschuwen voor lange wachttijden. Op het gras in het park mocht er niet gelopen worden. En ja, dan is er weinig ruimte om je driepoot op te zetten. Sommige dingen hebben we dus ook van afstand vastgelegd. Zoals de Kroonlichters, een project van scholieren en docenten met als thema natuur en architectuur. Toen we thuis op de site nog eens naar dit project keken, bleek dat we heel wat gemist hadden…

Dit zijn foto’s van de Giant Dandelions, de Light Wave en Incandescense. Stuk voor stuk prachtig uitgevoerde licht-kunstwerken, begeleid door mooie muziek.

Het was leuk om dit fotoproject samen uit te voeren en we zijn heel blij met de resultaten! De EPZ Fotoclubdag was wat ons betreft heel geslaagd, zelfs de regen had een functie… zoals Mischa altijd zegt: “Natte straten geeft mooie foto’s!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s