Workshop studio/portretfotografie

Zaterdag 10.00 uur, Kortgene, in de studio van Mischa de Muynck start de workshop studiofotografie voor de leden van de EPZ fotoclub.

Waar let je op als je met extra belichting werkt, welke soorten belichting kun je toepassen op welk moment? Hoe meet je licht, zodat je je camera de juiste instellingen kunt meegeven? Hoe communiceer je met je model? Dit en nog veel meer wordt besproken.
Het is interactief, we worden af en toe goed aan het nadenken gezet. Ook wis- en natuurkunde wordt niet uit de weg gegaan 😉

En dan gaan we aan de slag. Om de beurt model zitten en om de beurt fotograaf zijn. Of assistent, want er is zoveel waar je tegelijk aan moet denken dat het fijn is wanneer er iemand met je mee denkt en kijkt.

 

‘s Middags lopen we richting het Veerse Meer, onderweg krijgen we nog een aantal opdrachten van Mischa.
Leuk, om zomaar te proberen een mooi portret te maken in een onbekende omgeving gebruik makend van het licht dat er op dat moment is. Letten op standpunt, een leuke achtergrond, je model aanwijzingen geven, ondertussen op je instellingen letten.

 

Het was weer een heerlijke dag. En omdat ik nu toch zoveel inspiratie heb opgedaan ben ik op zondagmorgen meteen weer aan de slag gegaan aan de keukentafel:

week_04_margrietklippel

Mijn 3×50 van week 4, 2016. Een Tibetaanse gebedsmolen, gekregen van mijn vriendin Lianka. Ze was op vakantie in China en Tibet en heeft dit mooie, speciale molentje voor me meegenomen! Nogmaals bedankt, Lianka!

Voor mijn opdracht van deze week een prachtig onderwerp om op deze manier vast te leggen. Het vergde het nodige denkwerk, maar ik ben best tevreden over het resultaat!

Een gedachte over “Workshop studio/portretfotografie

  1. Wat een leuk verslag, jouw foto’s zijn ook erg goed gelukt! Die gebedsmolen komt echt heel mooi uit zo. Ik vond het een hele leerzame dag en ik heb al weer zin om met het geleerde aan de slag te gaan 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s