Sportfotografie: voetbal

Eén van mijn uitdagingen is het fotograferen van een voetbalwedstrijd.

Het is dynamisch, je moet snel schakelen, goed focussen, en wachten en wachten en dan pas klikken (of je moet echt met 500 foto’s thuis willen komen)

Ik kijk voordat ik begin eerst naar het beschikbare licht, zet mijn ISO vast op 200 of 400 en kies de daarbij meest optimale sluitertijd (redelijk kort; voor een optimale scherpte vanwege het vele bewegen) zodat ik nog een acceptabel diafragma heb (zodat ik behoorlijk wat scherpte in de diepte heb)  Ik ben in het begin nog al eens thuis gekomen met het onderwerp steeds onscherp, en dat is behoorlijk balen!

 

Op de foto’s hierboven heb ik geprobeerd om de individuele actie goed vast te leggen. Links naast de goal staan is het fijnste plekje, omdat ze dan vaak ook naar je toe komen en je de gezichtsuitdrukkingen goed in beeld hebt.

 

De volgende serie heb ik uitgekozen omdat er veel in te zien is, meer spelers gefocust op het spel, op elkaar en op de bal. En soms is er ook een saai momentje van wachten voor de spelers, en dat levert ook nog wel eens wat op!

 

Een mooie redding van de keeper,of juist een goal, met de keeper hangend in de lucht,  de scheidsrechter, de grensrechter, en de trainer mogen natuurlijk niet ontbreken, zonder hen geen wedstrijd!

 

En last but not least: emotie! Die wil nog wel eens oplopen. En dat is voor de fotograaf natuurlijk niet zo heel erg….

2 gedachten over “Sportfotografie: voetbal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s