Buiten spelen 2.0

 

wolkjesVandaag is het 2e pinksterdag 2016. Met mijn zus Annemarie vertrek ik met de auto naar het Veerse Meer om een mooie 3×50 voor week 19 te gaan maken.
Het is namelijk ‘wolkjesdag’ 🙂 En een dag met wolkjes die voorbij drijven lijkt ons zeker heel erg geschikt voor een lange sluitertijdfoto!

Thuis eerst even gekeken op Suncalc om te zien hoe de huidige zonnestand ter plekke is.
Een goede voorbereiding is natuurlijk ook het halve werk. Blijk ik wel mijn afstandsbediening te zijn vergeten, maar omdat het zo licht is heb ik voldoende aan een sluitertijd van 30 seconden. Pfieuw…

Hieronder het resultaat van een van de eerste foto’s die ik maak, in kleur, en in zwart wit:

Ik vind het effect van het gebruik van een ND- of grijsfilter erg mooi.
De techniek is steeds eenvoudiger, je moet best wel aan veel dingen denken, maar oefening blijft ook hier kunst. Mijn instellingen van deze foto’s: ISO 100, diafragma 20, sluitertijd 30 seconden. Genomen vanaf het statief.

De omzetting naar zwart wit doe ik pas thuis, omdat de foto een RAW bestand is, kan ik in Lightroom optimaal nabewerken.

Het doel is een foto voor 3×50 week 19. Die vandaag is ingegaan. Ik heb nog niet veel vaker op maandag al een 3×50 gemaakt, maar vandaag is het me dus wel gelukt.
Goed is goed, en blij is blij 🙂

Hieronder de foto die ik heb uitgekozen, één met een korte sluitertijd, één met 30 seconden, en die ook weer een keer in zwart-wit omzetting. Ik twijfel natuurlijk weer heel lang welke van die laatste twee ik ga kiezen voor het project, het wordt uiteindelijk die in kleur. Ik ben nu eenmaal een ‘kleur-mens”!


Kortom, een heerlijk ochtendje ‘buitenspelen’ 2.o!
Met wat mij betreft een fijne serie als resultaat!

 

2 gedachten over “Buiten spelen 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s