Rosé’tje aan het strand

Dishoek sunset-9822

Het fotograferen van de ondergaande zon aan het strand is altijd een heerlijke bezigheid. Zeker als ik er speciaal voor ga, samen met mijn zus Annemarie.
In het voorjaar waren we al eens naar het strandje bij Borssele gegaan, de Kaloot.
Het was een prachtige zaterdagavond, en het enige dat er eigenlijk aan ontbrak was een fles rosé en 2 glazen zei ik gekscherend 😉

Zodra we deze avond op het strand van Dishoek aankomen tovert Annemarie ineens een fles rosé én 2 wijnglazen tevoorschijn! Ha! Compleet!

Hier gaan we lekker mee aan de slag, fotografisch gezien natuurlijk!


We bedenken allerlei manieren om het mooi op de foto te zetten, en een fijne zomeravondsfeertje te creëren. We hebben best wat bekijks af en toe 😉

Sinds kort heb ik een klein, laag-bij-de-grond statiefje. Heel handig om in je tas te hebben, het weegt vrij weinig, het kan 2 kilo dragen aan body en lens, en het is superhandig in gebruik. Mijn camera lag voorheen nog al eens op de grond, in het zand, in het gras etc. Daar wordt hij doorgaans niet beter van. De volgende foto’s zijn gemaakt met behulp van dat statief:

De linker kies ik uit voor het 3×50 project van Mischa de Muynck. Hierbij kan ik een sluitertijd van 1/15 seconden hanteren zodat je de beweging in het water goed ziet. Dankzij dat statiefje dus, want uit de hand zou de hele foto bewogen zijn.
De uitdaging is hier ook gelegen in het feit dat het water best hard op komt, en na het maken van de foto we meteen de glazen weg moeten grissen om geen natte voeten te krijgen!

De tijd vliegt voorbij als je zo bezig bent. De zon zakt hard zodat we de camera’s op statief plaatsen en de zonsondergang gaan fotograferen.


Wat is het toch heerlijk, elke keer weer, om te mogen genieten van een mooie zonsondergang!
Je zult toch zo’n leuk strandhuis hebben, lijkt me heerlijk!
Gaan slapen en opstaan aan het strand.
Het geluid van de zee, de meeuwen, de zilte lucht inademen.
Wie weet… komt het er ooit nog eens van.

Dishoek sunset-9849

4 gedachten over “Rosé’tje aan het strand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s