De maan door de maand heen.

Ik heb voor mezelf een mooi project bedacht.

Vanaf 2019 ben ik alle maanstanden gaan fotograferen.
Op 19 februari 2019 startte ik met de volle maan, de supersneeuwmaan.

Dat is op zich best een uitdaging.
Ten eerste is het niet altijd helder weer. En wanneer het bewolkt is, zie je dus geen maan. Ten tweede komt de maan elke dag op een ander moment op en gaat op een ander moment onder. Er zijn nachten dat je er voor uit je bed moet, heb ik in de eerste week al goed gemerkt!

Wat veel mensen niet blijken te weten is dat de maan er soms juist alleen overdag staat en niet ’s nachts. Begin maart krijg je die periode al. Ook overdag kun je de maan fotograferen. Is ook best heel mooi met die blauwe lucht als achtergrond.

Het kan dus zijn dat ik uiteindelijk twee series heb, één van de nachtelijke maan, en één van de maan met de blauwe lucht. Doe eens gek.

Wil je me volgen, wat ik natuurlijk heel leuk vind, dan kan dat op deze site door je  mailadres in te voeren en zo geen update te hoeven missen. Ook kun je me op instagram volgen (@margrietdeboer1969), op Twitter (@Margriet)_deBoer en op Facebook: Margriet’s Fotopagina.

Laat gerust een berichtje achter, vind ik leuk!

wordt vervolgd…

Er is een nieuwe dimensie toevoegd aan dit project, in muzikale zin van het woord. Ik heb op spotify een playlist aangemaakt, met nummers waarin het woord moon/maan/luna/mond voorkomt. Beluister hem gerust, het is een leuke collectie geworden: https://open.spotify.com/user/1133891547/playlist/4som6hoVBAn8mI5Jabtm2o?si=sjQjo5w9T8-d01tpSXGebQ

Je mag zelf ook een liedje aandragen, zet het in de reacties hieronder, dan zet ik hem op de playlist, en krijg je misschien bij één van de komende maanfoto’s de eer om vernoemd te worden!

Klik je op de volle maan hieronder, dan zie de grotere foto en kun je met de pijltjestoets  makkelijk door de serie heen lopen!

Advertentie

7 gedachten over “De maan door de maand heen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s