Van druppels, beestjes en bloemetjes

week_22_margrietklippel
Een kleine druppel water op een blad van vrouwenmantel

Voor het 3×50 project ben ik deze én vorige week in de weer geweest met macro’s in de natuur.
Bovenstaande foto (week 22) is gewoon in onze achtertuin gemaakt, na een nachtje regen (waar we helaas voldoende van hebben gehad in de afgelopen week).

Voor mijn 3×50 foto van deze week, week 23 alweer, ben ik vanmiddag met Annemarie naar de Valdijk in Nisse geweest. De natuur is momenteel zo mooi, daar moet je wel van profiteren als fotograaf! Ik zie dan ook veel bloemen voorbij komen in het project van de andere deelnemers.

Al vrij snel ontdek ik een paar hele fijne boterbloemetjes. Ik blijf er even hangen, schroef mijn macroring tussen mijn body en lens, en er daalt een beestje op de bloem neer.
Een bonus dus! Het lastige is wel dat hij met zijn rug naar mij toe gaat zitten en ik de ogen dus niet goed kan vastleggen.


Ik vervolg mijn weg richting het weeltje, wandel naar beneden, en zet mijn statief neer.
Ik bedenk me ineens dat het vandaag Vaderdag is, en hoewel we daar nooit echt veel aan gedaan hebben vond ik het wel mooi om juist daar, op die plek waar mijn vader heel graag kwam, even aan hem te denken.
Fijn om daar samen met Annemarie te zijn!

week_23_margrietklippel-4
Het weeltje onderaan de Valdijk bij Nisse, waar pa altijd erg genoten heeft

Jammer genoeg kom ik hier ook niet erg vaak meer, sinds we Silke niet meer hebben.
Het is er nog nooit zo stil geweest als vanmiddag. Ze was er altijd in de weer met apporteren van stokken of dummies uit het water en ik had er nooit zoveel gelegenheid om er op mijn gemak te fotograferen 🙂


Het is zo mooi daar, ik neem me vast voor om er toch weer wat vaker heen te gaan, mét camera, want er is zoveel moois te zien!

 

 

 

2 gedachten over “Van druppels, beestjes en bloemetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s